IELTS academic reading summary completion practice questions

  • By Kanan Team
  • kanan-ftr-twitterkanan-ftr-facebookkanan-ftr-linkedinkanan-ftr

Table of contents

  1. IELTS academic reading summary completion practice questions
  2. 5 IELTS academic reading summary completion practice questions & tips to solve them (With Answer Key)
  3. IELTS Academic Reading Summary Completion Practice Question 1
  4. IELTS Academic Reading Summary Completion Practice Question 2
  5. IELTS Academic Reading Summary Completion Practice Question 3
  6. IELTS Academic Reading Summary Completion Practice Question 4
  7. IELTS Academic Reading Summary Completion Practice Question 5
  8. Answers for IELTS academic reading summary completion practice questions
  9. IELTS Academic Reading Summary completion question list for practice
  10. Conclusion

In the IELTS academic reading summary completion practice questions, you will be provided with the passage containing one or two paragraphs followed by a question passage with blanks. You will be asked to complete the passage with the appropriate words from the given passage. Before starting to answer the questions, you must have complete knowledge of the passage.

In this article, you will find 5 practice questions based on the IELTS academic reading summary completion practice question type, which is one of the most vital IELTS academic reading questions types. Practicing these questions will enhance your learning and proficiency that help you to get a top score in IELTS academic reading tasks.

5 IELTS academic reading summary completion practice questions & tips to solve them (With Answer Key) 

Read the tips and instructions clearly before you attempt the test. To choose the correct answer, you must have a complete understanding of the given passage. Compare the question with the paragraph using keywords and pick the right answer.

For more tips regarding the section, you can also read IELTS academic reading tips

IELTS Academic Reading Summary Completion Practice Question 1  

Philippine Mats

The Philippines generates a large number of mats due to the high domestic demand. The sleeping mat1 is there in all Christian places and among the Moros. These mats are of higher quality, and they are usually more or less heavily decorated with colored straws in a combination of designs. Buri petates are more extensively produced for this function than those derived from any other material. Pandan mats are regarded to be more durable and cooler than buri mats, but their use is limited, owing to their higher cost. Tikug mats are very important in the Visayas.

Mats are also used in the baling of tobacco and abaca, two of the Philippines' primary goods. Mats of dried banana petioles are used in the Cagayan valley. Many of these are manufactured in Batac, Ilocos Norte, and sent to Cagayan from there. In most cases, Visayas tobacco is also put in these mats. Banana petiole mats are produced as a by-product of the sabá textile industry in Argao, Cebu. The outer skin of the petiole is stripped off for fiber extraction, and the remaining section, known as "upag," is dried and woven into coarse mats by children. These are guided to as "bastos"2 or "liplip," and they are either provided to the town's tobacco balers or shipped to Cebu and other cities for baling. 

Abaca is usually always wrapped in coarse buri mats for export. Weaving these mats in specific locations where the buri palm is prevalent and transporting them to hemp-producing towns are essential companies because baling is only done in big seaports, like Manila and Cebu.

Plaited sacks are woven in the exact weave as mats and are related to sugar and rice in the identical way that mats are linked to tobacco and abaca. Buri sacks are used to transport nearly all of the domestic rice production into commerce, as well as almost all of the export sugar. Pandan is used to create a few bayones. Bayonet manufacturing is an effective industry in some districts.

Questions 1- 8

Complete the summary below.

Choose NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER from the passage for each answer.

The Philippines produces a lot of the mats because of the enormous 1 __________ need for them. 2 ___________ are more extensively produced for this function than those derived from any other material. Pandan mats are regarded to be more 3 ____________ and cooler than buri mats, but their use is limited, owing to their higher cost. Tikug mats are very important in the 4 __________. Mats of dried banana petioles are used in the 5 __________ valley.  The outer skin of the petiole is stripped off for fiber extraction, and the remaining section, known as 6 __________ is dried and woven into coarse mats by children. 7 __________ is usually always wrapped in coarse buri mats for export. Buri sacks are used to transport nearly all of the domestic rice production into 8 ____________, as well as almost all of the export sugar. 

Check answer for this exercise 

Check more IELTS academic reading summary completion exercises with answers

IELTS Academic Reading Summary Completion Practice Question 2 

The method of Lace-Making

Lace-making has been practiced in some form or another since the dawn of time. There are biblical references to multiple web-like fabrics, some of which were likely crudely made, but whose public qualities were similar to those of existing expertise that has been known as lace for centuries. Net-works of fancifully embroidered materials are frequently mentioned by Homer and other ancient writers; gold thread-work was known to the Romans, and Egyptian robes of state are shown on the tombs of before dynasties as existing fashioned from a looped net-work or crochet, the Israelites likely understood the art from the Egyptians. Lace specimens can be found in museums dating back to periods that seem like dreams to us today in terms of reigns and periods, and history contains a smattering of lace writing, proving that the art must have been practiced virtually from the start.

However, until the sixteenth century, openwork embroidery was the preferred method of embellishment, and it is from this that the tactile genesis of lace appears to have stemmed. The first book of embroidered patterns and lace-work appeared during the Renaissance period. The first book with a date was printed in Cologne in 1527, and the term "lace" was first used in descriptions of the royal wardrobe during the reign of Richard III of England.

Venetian, Milanese, and Genoa lace were earlier the most well-known. The Italians reason to have created issue or needle-made lace; however, the Venetian point is now a thing of the history, and England and France today provide the bulk of outstanding laces.

Lace-makers in different European countries have trained the craft from an earlier age; nevertheless, it is stated that the creators of Honiton lace, the fabric from which Queen Victoria's wedding gown was created, are rapidly dwindling in number, to the point where only a few individuals know how to make this beautiful "pillow" lace. The pricey point and Honiton, as well as the dainty Mechlin and Valenciennes of bygone days, can only be made by trained lace-workers, whose talented fingers weave bobbins of cobweb-like thread to and fro over the "pillow" demanded by antique techniques; good lace-making is thus practically outside the amateur's capabilities.

Questions 1- 8

Complete the summary below.

Choose NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER from the passage for each answer.

Since the dawn of time 1 ____________ has been practiced in some form or another. Net-works of fancifully embroidered materials are frequently mentioned by 2 _________ and other ancient writers… Lace specimens can be found in 3 __________ dating back to periods that seem like dreams to us today in terms of reigns and periods, and history contains a smattering of lace writing, proving that the art must have been 4 ___________ virtually from the start. Openwork embroidery was the preferred method of embellishment, and it is from this that the tactile genesis of lace appears to have stemmed, until the 5 __________century. The first book with a date was printed in 6 ___________ in 7 _______, and the term "lace" was first used in descriptions of the royal wardrobe during the reign of Richard III of England. The pricey point and 8 ____________, as well as the dainty Mechlin and Valenciennes of bygone days, can only be made by trained lace-workers… 

Check answer for this exercise

Attempt this free IELTS academic reading summary completion mock test

IELTS Academic Reading Summary Completion Practice Question 3 

Handicraft

In recent years, learning some type of handicraft has become an integral part of an art student's education. The recent publication was made with the purpose of delivering such carvers with practical tips and delivering innovation and treatment problems to more professional carvers. The art of woodcarving, on the other hand, lends itself to literary demonstration only in a limited way, particularly in the condensed form of a text-book, which must be regarded only as a temporary guide, helpful only until the student's decision has been supported, and he has been capable to assimilate the numerous and engaged principles that underpin the evolution of his craft.

If a novice has grasped some of the draftsman's initial difficulties and has a good public awareness of design laws but no knowledge of using them in the art of woodcarving, the two elements that will most instantly impact his improvement are his chances for practice and his understanding of fresh and aged working conditions. Without a lot of constant training, if you want the greatest results—no one can become a good carver. Also, without some knowledge of previous and present circumstances of practising, no one can expect to avoid becoming, on the one hand, tedious mimics of old work's surface characteristics, or, on the other hand, fans of the first will-o'-the-wisp innovation that hits their attention.

If the only subjects a carver needed to learn were tool use and material understanding, there would be no option for the old-fashioned technique of internship with a professional craftsman. Daily tool practice ensures a level of manual dexterity that no amateur can match. Numerous ancient techniques are passed down in this way that can't be learned any other way. Yet, there is another part of the problem to think about, one that is just as significant as the practical one of handicraft skills. The intellectual purpose of woodcarving, as an interpreter of dreams and stories of the imagination, must also be fulfilled.

Questions 1- 8

Complete the summary below.

Choose NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER from the passage for each answer.

In an art student's education, learning some type of 1 ____________ has become an integral part, in recent years. The art of 2 ___________, on the other hand, lends itself to literary demonstration only in a 3 __________ way, particularly in the condensed form of a textbook, which must be regarded only as a 4 __________ guide,...Without a lot of constant training, if you want the greatest results—no one can become a 5 ____________. The only subjects a carver needed to learn were 6 ___________ and material understanding,.. 7 ____________ tool practice ensures a level of manual 8 ___________that no amateur can match. 

Check answer for this exercise

IELTS Academic Reading Summary Completion Practice Question 4  

American logging

The shabby tactics used in American logging operations are due in part to a heritage of endless supply, in part to a fear of fire and a desire to avoid paying taxes, and in part to a desire to get rich quickly. The bulk of the logging took place on the privately held territory or on general land that had been blatantly robbed, and the lumbermen had no further interest in the forest but to lumber it fast.

There are a few procedures that must be completed before the actual logging may begin. The first is landlooking. This entails doing a survey of the forest property in order to find appropriate timber. The government has previously surveyed the majority of the woodland and created maps indicating which areas are private land and which are still held by the government. The borders of townships, sections, quarter sections, eighty, the forties, and other subdivisions are marked on trees with "blazes" so that the "cruiser" or "looker" may match them to those on his oil paper map as he journeys through the woods.

The camp itself is built of logs, roofed with plank, covered with heavy tar paper, and dimly lighted. There are usually five buildings, the guy’s camp, the chef camp, the headquarters, the barn, and the blacksmith's store. Eighty to one hundred males can be accommodated in multiple camps. The men's camp has bunk beds, is heated by a stove, and is generally unfurnished. Cooking and eating are done in the cook camp, where the chef and his helper, the "cookee," sleep. The headquarters is occupied by the foreman, log-sealers, and registrars. Here are the books and finances, as well as the "van," which is crowded with supplies to meet the lumberjacks' critical needs.

Before the winter comes, the major road is made, carefully graded from the camp to the nearest mill or railway siding, or, more often, to the stream where the logs will be floated. This route must be at least 25 feet wide, similar to a city street. The way has been carefully chosen, and the grade has been kept as easy as possible. It is cleared of stumps and rocks, leveled with corduroy, built bridges strong enough to handle massive loads, and otherwise made as good as possible because its decent condition would be necessary later. The primary road is very various from the tote road, and it is much better.

Questions 1- 8

Complete the summary below.

Choose NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER from the passage for each answer.

American logging operations used shabby tactics are due in part to a heritage of 1 _________ supply, in part to a fear of fire and a desire to avoid paying taxes, and in part to a desire to get 2 _________ quickly. There are a few procedures that must be completed before the actual logging may begin. The first is 3 ____________. The government has previously surveyed the majority of the 4 ___________ and created maps indicating which areas are 5 __________ lands and which are still held by the government. The camp itself is built of 6 __________, roofed with the plank, covered with heavy tar paper, and dimly lighted. The men's camp is filled with 7 ________ and is heated by a stove and in general, roughly furnished. It is cleared of stumps and rocks, leveled with 8 __________, built bridges strong enough to handle massive loads,...

Check answer for this exercise 

IELTS Academic Reading Summary Completion Practice Question 5

Timber

Timber was most likely one of the first, if not the first, materials employed by humans for construction. With it, he created a shelter from the weather, fuel, and food, and the first bridge was fashioned by a tree chopped down and thrown across a creek. He also fashioned his "dug-out" from it to travel along and over the rivers of the district where he lived, and lumber has stayed one of the most widely utilized of nature's resources for shipbuilding and building objectives until our own day.

Despite the reality, that wood has been utilized for such a long time and in so numerous places, there is still a startling lack of understanding of its nature, not only among ordinary workers but also among people who should know about its features. As a consequence, it is frequently and inefficiently used. Experience has been nearly the only instructor, and the workman has been guided by theories sometimes correct, sometimes incorrect rather than well-founded facts.

One explanation for this insufficient knowledge is that wood is not a homogeneous substance, but rather a complex structure with such a wide range of behavior that even when cut from the same tree, one part would respond significantly differently from another. Not only does the wood of one species vary from that of another, but the butt cut varies from that of the top log, the heartwood varies from the sapwood, and the wood of a quickly-grown sapling in an abandoned field varies from that of a slowly-grown, ancient king of the forest. The method the tree was cut and preserved has an effect on its quality and conduct. Thus, learning the material in order to form universal laws is quite difficult.

The skilled woodsman will seek for straight-grained, long-fibred woods that are free of bothersome resinous and coloring matter, knots, and other irregularities, and will readily distinguish the more porous red or black oaks from the small porous white species, Quercus alba. It goes without stating that the review should look for flaws and sick circumstances. It is barely essential to point out that knots, even the smallest ones, are faults that for special applications render the material worthless. Nevertheless, it is less well understood that "season-checks," even those that have shut due to subsequent shrinkage, are even parts of drawback; however, there can be no mistake about this, because these, the intimate connections of the wood fibers, are never repaired once broken.

Questions 1- 8

Complete the summary below.

Choose NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER from the passage for each answer.

One of the first, if not the first, materials employed by humans for construction was 1 __________. He also fashioned his 2 ___________ from it to travel along and over the rivers of the district where he lived,... There is still a startling lack of understanding of its 3 ____________, not only among ordinary workers but also among people who should know about its features. the workman has been guided by 4 ___________ sometimes correct, sometimes incorrect rather than well-founded facts. wood is not a 5 _____________ substance, but rather a complex structure with such a wide range of behavior that even when cut from the 6 __________tree,...The skilled woodsman will seek for 7 ___________, long-fibred woods that are free of bothersome resinous and coloring matter, knots, and other irregularities,...however, there can be no mistake about this, because these, the intimate connections of the 8 _____________, are never repaired once broken.

Check answer for this exercise

Answers for IELTS academic reading summary completion practice questions 

  • Answer for practice question 1  

(Note: The text in italics is from the reading passage and shows the location from where the answer is taken or inferred. The text in the regular font explains the answer in detail.)

1. Domestic

Explanation: Paragraph 1 - Because of the enormous domestic need for mats, the Philippines produces a lot of them. 

2. Buri petates 

Explanation: Paragraph 1 - Buri petates are more extensively produced for this function than those derived from any other material. 

3. Durable 
4. Visayas 

Explanation: Paragraph 1 - Pandan mats are regarded to be more durable and cooler than buri mats, but their use is limited, owing to their higher cost. Tikug mats are very important in the Visayas.

5. Cagayan 

Explanation: Paragraph 2 - Mats of dried banana petioles are used in the Cagayan valley 

6. upag 

Explanation: Paragraph 2 - The outer skin of the petiole is stripped off for fiber extraction, and the remaining section, known as "upag," is dried and woven into coarse mats by children.

7. Abaca 

Explanation: Paragraph 3 - Abaca is usually always wrapped in coarse buri mats for export. 


 
8. commerce 

Explanation: Paragraph  4 - Buri sacks are used to transport nearly all of the domestic rice production into commerce, as well as almost all of the export sugar. 

  • Answer for practice question 2  

(Note: The text in italics is from the reading passage and shows the location from where the answer is taken or inferred. The text in the regular font explains the answer in detail.)

1. Lace-making 

Explanation: Paragraph 1 - Lace-making has been practiced in some form or another since the dawn of time. 

2. Homer 

Explanation: Paragraph 1 - Net-works of fancifully embroidered materials are frequently mentioned by Homer and other ancient writers;...


3. Museums 
4. Practiced 

Explanation: Paragraph 1 - Lace specimens can be found in museums dating back to periods that seem like dreams to us today in terms of reigns and periods, and history contains a smattering of lace writing, proving that the art must have been practiced virtually from the start.

5. sixteenth

Explanation: Paragraph 2 - However, until the sixteenth century, openwork embroidery was the preferred method of embellishment, and it is from this that the tactile genesis of lace appears to have stemmed. 

6. Cologne 
7. 1527 

Explanation: Paragraph 2 - The first book with a date was printed in Cologne in 1527, and the term "lace" was first used in descriptions of the royal wardrobe during the reign of Richard III of England.

8. Honiton 

Explanation: Paragraph 3 - The pricey point and Honiton, as well as the dainty Mechlin and Valenciennes of bygone days, can only be made by trained lace-workers,...

  • Answer for practice question 3  

(Note: The text in italics is from the reading passage and shows the location from where the answer is taken or inferred. The text in the regular font explains the answer in detail.)

1. handicraft 

Explanation: Paragraph 1 - In recent years, learning some type of handicraft has become an integral part of an art student's education.

2. Woodcarving 
3. Limited 
4. temporary 

Explanation: Paragraph 1 - The art of woodcarving, on the other hand, lends itself to literary demonstration only in a limited way, particularly in the condensed form of a text-book, which must be regarded only as a temporary guide,... 

5. good carver 

Explanation: Paragraph 2 - Without a lot of constant training, if you want the greatest results—no one can become a good carver. 

6. tool use 

Explanation: Paragraph 3 - If the only subjects a carver needed to learn were tool use and material understanding,

7. Daily 
8. dexterity 

Explanation: Paragraph 3 - Daily tool practice ensures a level of manual dexterity that no amateur can match.

  • Answer for practice question 4  

(Note: The text in italics is from the reading passage and shows the location from where the answer is taken or inferred. The text in the regular font explains the answer in detail.)

1. endless 
2. rich 

Explanation: Paragraph 1 - The shabby tactics used in American logging operations are due in part to a heritage of endless supply, in part to a fear of fire and a desire to avoid paying taxes, and in part to a desire to get rich quickly. 

3. landlooking 

Explanation: Paragraph 2 - There are a few procedures that must be completed before the actual logging may begin. The first is landlooking. 

4. woodland 
5. private 

Explanation: Paragraph 2 - The government has previously surveyed the majority of the woodland and created maps indicating which areas are private lands and which are still held by the government. 

6. logs 

Explanation: Paragraph 3 - The camp itself is built of logs, roofed with the plank, covered with heavy tar paper, and dimly lighted. 

7. bunk beds

Explanation: Paragraph 3 - The men's camp has bunk beds, is heated by a stove and is generally unfurnished.

8. corduroy 

Explanation: Paragraph 4 - It is cleared of stumps and rocks, leveled with corduroy, built bridges strong enough to handle massive loads,...

  • Answers for practice question 5
     

(Note: The text in italics is from the reading passage and shows the location from where the answer is taken or inferred. The text in the regular font explains the answer in detail.)

1. TImber 

Explanation: Paragraph 1 - Timber was most likely one of the first, if not the first, materials employed by humans for construction. 


2. dug-out 

Explanation: Paragraph 1 - He also fashioned his "dug-out" from it to travel along and over the rivers of the district where he lived,...

3. nature 

Explanation: Paragraph 2 - Despite the fact that wood has been used for such a long time and in so many places, there is still a startling lack of understanding of its nature, not only among ordinary workers but also among people who should know about its features.


4. theories

Explanation: Paragraph 2 - Experience has been nearly the only instructor, and the workman has been guided by theories sometimes correct, sometimes incorrect rather than well-founded facts.

5. homogeneous 
6. same 

Explanation: Paragraph 3 - One explanation for this imperfect understanding is that wood is not a homogeneous substance, but rather a complex structure with such a wide range of behavior that even when cut from the same tree,...

7. straight-grained 

Explanation: Paragraph 4 - The skilled woodsman will seek straight-grained, long-fibred woods that are free of bothersome resinous and coloring matter, knots, and other irregularities,...

8. wood fibers 

Explanation: Paragraph 4 - however, there can be no mistake about this, because these, the intimate connections of the wood fibers, are never repaired once broken.

Also, check IELTS academic reading summary completion tips

IELTS Academic Reading Summary completion question list for practice 

The action’s photoplay

Now let us pretend, kind reader, that it's eight o'clock in the evening as you settle into your den to read this chapter. I'd like to tell you about Action Film, the most fundamental and widely identified genre. It is the only type of theatre that exists in the minds of those who frequent the less costly theatres. It rules the slums, is elevated thereby melodrama-style red and green posters, and keeps its original features, more deftly managed, in more affluent areas. The plot moves at the quickest possible pace while staying real. The St. Vitus dance eliminates the pleasure-value when it is a bad thing, which is all too often the case.

The picture motions have a twitchy rhythmic aspect to them. Even an image of an express train exaggerates itself in the terrible photoplay. When the photoplay chooses to act, though, it may recreate a race that is far more satisfying than the stage. The prospect for this form is predicated on that fact. Although many Action Films are set indoors, the action film's abstract premise is built on the chase in the open air. You recognize the first one, in which a authority chases a funny tramp around town lots and over hills and dales. 

You may recognize the scene in which the cowboy pursues the horse thief across the desert, eventually spots him, and chases him down, quicker, speedier, faster, until he is caught. If the picture was filmed before the National Board of Censorship, it would end with the cowboy gleefully hanging the criminal, with all details attributed to the suspect's final kick.

An old Griffith Biograph, "Man's Genesis," has lately been released as one of the finest Action Pictures. Weak-Hands  invents the stone club during a period when cave-men-gorillas lacked weapons. He beats Brute-Force, who resembles a gorilla. The cavemen's strange but believable methods and practices are described. They live in caverns that are gorgeous to look upon. It's fascinating to watch their half-monkey movements. These things, on the other hand, are caught on the spur of the moment.

Questions 1-8 

Complete the summary below.

Choose NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER from the passage for each answer.

A kind reader, In the evening as you settle into your den to read this chapter, that it’s 1 _________ o’clock, let’s assume. The St. Vitus dance eliminates the 2 ____________ when it is a bad thing, which is all too often the case. The picture motions have a twitchy rhythmic aspect to them. Even an image of an express 3 ___________ exaggerates itself in the terrible 4 ___________. Although many Action Films are set indoors, the action film's abstract premise is built on the chase in the 5 ____________. If the picture was filmed before the 6 ____________ of Censorship, it would end with the cowboy gleefully hanging the criminal,... An old Griffith Biograph, 7 ____________ has lately been released as one of the finest Action Pictures. It is wonderful to see their 8 ____________ movements.


Answers 

(Note: The text in italics is from the reading passage and shows the location from where the answer is taken or inferred. The text in the regular font explains the answer in detail.)

1. eight 

Explanation: Paragraph 1 - Now let us pretend, kind reader, that it's eight o'clock in the evening as you settle into your den to read this chapter.

2. pleasure-value 

Explanation: Paragraph 1 - The St. Vitus dance eliminates the pleasure-value when it is a bad thing, which is all too often the case.

3. train 
4. photoplay 

Explanation: Paragraph 2 - Even an image of an express train exaggerates itself in the terrible photoplay. 

5. open air 

Explanation: Paragraph 2 - Although many Action Films are set indoors, the action film's abstract premise is built on the chase in the open air. 

6. National Board 

Explanation: Paragraph 3 - If the picture was filmed before the National Board of Censorship, it would end with the cowboy gleefully hanging the criminal,...

7. Man’s Genesis 

Explanation: Paragraph 4 - An old Griffith Biograph, "Man's Genesis," has lately been released as one of the finest Action Pictures.

8. half-monkey 

Explanation: Paragraph 4 - It's fascinating to watch their half-monkey movements. These things, on the other hand, are witnessed on the spur of the moment.

Conclusion

Practising the given questions in this blog will be really helpful for you to perform well in IELTS academic reading summary completion question. We expect that these practice questions will help you obtain a good band score on your IELTS academic reading test.

Kanan Blog

The latest tips and news from Kanan International team

4

Making your study abroad planning exciting, bright and way more easier.

Sign up for a free 30-minute consultation

study abroad consulation

Making your study abroad planning exciting, bright and way more easier.

Sign up for a free 30-minute consultation

study abroad consulation

Global Headquarters

Kanan Intl EdTech Inc

Ph-1, 220, George Street, Toronto Ontario, Canada M5A 2N1

India Headquarters

Kanan International Pvt. Ltd.

D-wing, 2nd Floor, Trident Complex, Ellora Park Vadiwadi Road, Vadodara, Gujarat 390007

IT/ Digital Campus

Chennai Office

132, Habibullah Rd, Satyamurthy Nagar, T. Nagar, Chennai, Tamil Nadu 600017. Ph: +91 73051 21113

kanan-ftr-phone+91 63570 12000

kanan-ftr-phoneadmissions@kanan.co

kanan-ftr-fbkanan-ftr-twitterkanan-ftr-youtube

About Kanan International

A truly global higher education partner to learners and education institutions. Supports learners at every point in their global education journey with its reliable services, products and solutions.

kanan-ftr-logo

Copyright © 2022 KANAN INT EDTECH INC. All rights reserved.

Global Headquarters

Kanan Intl EdTech Inc

Ph-1, 220, George Street, Toronto Ontario, Canada M5A 2N1

India Headquarters

Kanan International Pvt. Ltd.

D-wing, 2nd Floor, Trident Complex, Ellora Park Vadiwadi Road, Vadodara, Gujarat 390007

IT/ Digital Campus

Chennai Office

132, Habibullah Rd, Satyamurthy Nagar, T. Nagar, Chennai, Tamil Nadu 600017

kanan-ftr-phone+91 63597 73959

kanan-ftr-phoneadmissions@kanan.co

kanan-ftr-fbkanan-ftr-twitterkanan-ftr-youtube

Locations

Navsari|Ahmedabad|Surat|Vadodara|Vallabh VidyanagarChennai|Dehradun|Vapi|Nadiad|Thrissur|Karnal|Indore|Bardoli

About Kanan International

A truly global higher education partner to learners and education institutions. Supports learners at every point in their global education journey with its reliable services, products and solutions.

Copyright © 2022 KANAN INT EDTECH INC. All rights reserved.