Attitudes to language IELTS Reading Answers

  • By Kanan Team
  • kanan-ftr-twitterkanan-ftr-facebookkanan-ftr-linkedinkanan-ftr

Attitudes to language reading answers are given below for your reference. Compare your answers now easily..


Hope you got your answers right. If you are eager to try other question types, check the passage and questions given here.

Attitudes to language IELTS reading answers are included in this article for your reference. Enhance your confidence and understanding level by practicing the passage provided here. In the IELTS exams, the IELTS reading test is one of the score booster modules.

The passage Attitudes to language is completely about the approaches to language. IELTS experts choose this passage mainly to check your language and vocabulary skills. Find the entire passage and three different question types with Attitudes to language IELTS reading answers in this blog. 

  • IELTS reading yes/no/not given
  • IELTS reading summary completion
  • IELTS reading short answer question

Also, check the other IELTS reading question types.

9 thoughts on passage “Attitudes to language” significance

There are a few major reasons for choosing the passage - Attitudes to language for the IELTS practice test. 

  • The passage Attitudes to language provides complete detail on how to learn a language, how to use a language, etc.
  • This passage will teach you more about the language approaches, and language usage. This will help you to enhance your language skills.
  • This passage appears in the IELTS test to check your capability of skimming, scanning, grasping, identifying keywords, and so on.
  • Attitudes to language passage with three different question types are given here for your practice purpose. Practice the exercise for your preparation progress.
  • Attitudes to language reading answers with location are given in this article. Finish answering the questions and verify them immediately.
  • Practicing this passage will help you to improve your abilities like quick reading, understanding, effective planning, etc.
  • The Attitudes to language passage is taken from the Cambridge 9, Test 3 reading answers.
  • According to IELTS experts, this passage has the capability of assessing all your possible skills and knowledge.
  • Attitudes to language reading answers with location provide you with the best experience that helps you while you are taking the final IELTS exams.

Because of its importance, the passage - Attitudes to language is chosen all time for the IELTS practice test. 

Before attempting to write the Attitudes to language IELTS reading answers, check the IELTS reading tips

Find Attitudes to language IELTS reading answers practice test pdf

IELTS reading passage -  Attitudes to language

Read the given passage below and try to answer all the questions ( 1 - 13). You can also verify your answers instantly with the Attitudes to language IELTS reading answers.

Attitudes to language

Being systematic and objective in language study is not simple. The famous linguistic argument continues to escalate into intrusive debating. Language belongs to all, so many individuals think they have a right to have a view about it. And when thoughts differ, feelings are high. Debates can begin at small points of application, as well as important principles of linguistic education.

Language, moreover, is very general behavior, so it is simple to refer to and critique different uses. Community or social behavior is no exception, and linguistic factors affect how we determine character, brilliance, social status, educational standards, workability and identity, and many places of social survival. As a result, language use is easier to hurt and hurt when attacked emotionally.

In its most known sense, one type of language is naturally superior to another, and the notion that it should be imposed on the entire speech community. Vision is particularly relevant to grammar and vocabulary and is often associated with pronunciation. The preferred type in this account is usually the version of the 'standard' written language, particularly the standard spoken language that most closely reflects this style in the literature or not. Followers of this category will speak or write ‘correctly’, Deviations from it are said to be 'false'.

All major languages ​​have been reviewed in a recommended manner, particularly in the 18th-century method of writing grammar and dictionaries. The motives of these early grammarians were threefold, they wanted to encode the principles of their languages, they wanted to show that there was a system under obvious confusing use, they wanted a way to resolve disputes overuse, and they liked to point out what they sensed to be typical mistakes were to 'improve' the language. The authoritarian nature of the method is best classified by reliance on the 'rules' of grammar. Some applications are 'recommended' and must be learned and followed accurately, while others are 'prohibited' and should be avoided. In these earlier days, there were no half-measures, whether the application was correct or incorrect, and the grammarian's job was not simply to record the alternatives, but to pronounce judgment on them.

These approaches are still with us, and they encourage widespread concern that linguistic standards must be maintained. However, there is an alternative view that is less concerned with standards than the realities of linguistic usage. This method summarizes that it is the task of the grammarian to describe the facts of linguistic diversity, not to suggest-record, and not to try impossible tasks such as assessing language variation or stopping language modification. We have already found this opinion of people like Joseph Priestley in the second half of the 18th century when the foundations of his English grammar (1761) emphasized that 'spoken language is the original and reasonable standard of any language'. It is argued that linguistic problems cannot be solved by logic and law. This opinion has become the theory of the modern linguistic method of grammatical study.

In our time, the antagonism between ‘interpretation’ and ‘prescriptivism’ is frequently intense, with both sides drawing untrue pictures of the other. Interpretive grammarians are presented as individuals who do not care about standards because they see all kinds of usage as equals. Grammarians who have been nominated as blind adherents of a historical tradition are presented. Opposition is also expressed in extreme liberalism and semi-political terms against elite conservatism.

Attitudes to language IELTS reading questions

Question (1 - 5)

Do the following statements agree with the information given in the Reading Passage?
Write
YES if the statement agrees with the claims of the writer
NO, if the statement contradicts the claims of the writer
NOT GIVEN if it is impossible to say what the writer thinks about this

1. It is not easy to be systematic and objective in language study.

2. Buying grammar books in the 18th-century cost more money.

3.  Language use is not easier to hurt and hurt when attacked emotionally.

4.  One type of language is naturally superior to another

5. Vision is particularly irrelevant to grammar and vocabulary

Click to know more about IELTS reading yes/no/not given

Question (6 - 10) 

Complete the summary below.
Write NO MORE THAN TWO WORDS from the passage for each answer.

Most of the major languages ​​have been studied in a suggested manner, especially in the 6 __________ method of writing grammar and 7 ____________. One of the goals of the early 8 ______________ is, they wanted to encode the principles of their 9 _____________. The authoritarian nature of the method is best classified by reliance on the 10 ____________ of grammar.

Click to know more about IELTS reading summary completion 

Question (11 - 13)

Answer the questions below.

Choose NO MORE THAN THREE WORDS from the passage for each answer.

11. How many half-measures in the earlier days?

12. Is linguistic issues can be solved?

13. Who was nominated as blind adherents of a historical tradition?

Click to know more about IELTS reading short answer question 

Attitudes to language IELTS reading answers with explanation

Find the below given Attitudes to language IELTS reading answers key with clear explanations.

(Note: The text in italics is from the reading passage and shows the location from where the answer is taken or inferred. The text in the regular font explains the answer in detail.)

1. Yes 

Explanation: Paragraph 1 - Being systematic and objective in language study is not simple. The famous linguistic argument continues to escalate into intrusive debating.

2. Not Given 

Explanation: The specific information is not mentioned in the passage.

3. No 

Explanation: Paragraph 2 -  As a result, language use is easier to hurt and hurt when attacked emotionally.

4. Yes

Explanation: Paragraph 3 - In its most known sense, one type of language is naturally superior to another, and the notion that it should be imposed on the entire speech community. 

5. No

Explanation: Paragraph 3 - Vision is particularly relevant to grammar and vocabulary and is often associated with pronunciation.

6, 7 18th century, dictionaries 

Explanation: Paragraph 4 - All major languages ​​have been reviewed in a recommended manner, particularly in the 18th-century method of writing grammar and dictionaries. 

8,9 grammarians, languages

Explanation: Paragraph 4 - The motives of these early grammarians were threefold, they wanted to encode the principles of their languages,... 

10. rules

Explanation: Paragraph 4 - The authoritarian nature of the method is best classified by reliance on the 'rules' of grammar.

11. No or Zero 

Explanation: Paragraph 4 - In these earlier days, there were no half-measures, whether the application was correct or incorrect, and the grammarian's job was not simply to record the alternatives, but to pronounce judgment on them.

12. No 

Explanation: Paragraph 5 -  It is argued that linguistic problems cannot be solved by logic and law. 

13. Grammarians 

Explanation: Paragraph 6 - Grammarians who have been nominated as blind adherents of a historical tradition are presented.

Check the other reading passages

Click to check the other important reading passages listed below,

Conclusion

Hopefully, the “Attitudes to language IELTS reading answers” given in this blog will be helpful for you. Additionally, practice the given passage and questions here to enhance your skills as well as experience. 

Kanan Blog

The latest tips and news from Kanan International team

4

Making your study abroad planning exciting, bright and way more easier.

Sign up for a free 30-minute consultation

study abroad consulation

Making your study abroad planning exciting, bright and way more easier.

Sign up for a free 30-minute consultation

study abroad consulation

Global Headquarters

Kanan Intl EdTech Inc

Ph-1, 220, George Street, Toronto Ontario, Canada M5A 2N1

India Headquarters

Kanan International Pvt. Ltd.

D-wing, 2nd Floor, Trident Complex, Ellora Park Vadiwadi Road, Vadodara, Gujarat 390007

IT/ Digital Campus

Chennai Office

132, Habibullah Rd, Satyamurthy Nagar, T. Nagar, Chennai, Tamil Nadu 600017. Ph: +91 73051 21113

kanan-ftr-phone+91 63570 12000

kanan-ftr-phoneadmissions@kanan.co

kanan-ftr-fbkanan-ftr-twitterkanan-ftr-youtube

About Kanan International

A truly global higher education partner to learners and education institutions. Supports learners at every point in their global education journey with its reliable services, products and solutions.

kanan-ftr-logo

Copyright © 2022 KANAN INT EDTECH INC. All rights reserved.

Global Headquarters

Kanan Intl EdTech Inc

Ph-1, 220, George Street, Toronto Ontario, Canada M5A 2N1

India Headquarters

Kanan International Pvt. Ltd.

D-wing, 2nd Floor, Trident Complex, Ellora Park Vadiwadi Road, Vadodara, Gujarat 390007

IT/ Digital Campus

Chennai Office

132, Habibullah Rd, Satyamurthy Nagar, T. Nagar, Chennai, Tamil Nadu 600017

kanan-ftr-phone+91 63597 73959

kanan-ftr-phoneadmissions@kanan.co

kanan-ftr-fbkanan-ftr-twitterkanan-ftr-youtube

Locations

Navsari|Ahmedabad|Surat|Vadodara|Vallabh VidyanagarChennai|Dehradun|Vapi|Nadiad|Thrissur|Karnal|Indore|Bardoli

About Kanan International

A truly global higher education partner to learners and education institutions. Supports learners at every point in their global education journey with its reliable services, products and solutions.

Copyright © 2022 KANAN INT EDTECH INC. All rights reserved.