A bad image not justified reading answers

  • By Kanan Team
  • kanan-ftr-twitterkanan-ftr-facebookkanan-ftr-linkedinkanan-ftr

Find A bad image not justified reading answers with passage and three various question types in this blog. Practice and try to answer all the questions to know the strategies for how to write your solution in your answers sheet. There are many tricky question types that appear in the IELTS reading test to assess the student’s proficiency and knowledge.

We’ve added different types of questions along with the reading passage to familiarize the IELTS students with the actual IELTS test pattern. If you are an IELTS student, try all the questions and compare your solution with the given A bad image not justified IELTS reading answers to develop your experience.  Furthermore, you can check all the IELTS reading question types. The question types given here are,

  • IELTS reading short answer questions
  • IELTS reading flow chart completion
  • IELTS reading note completion

9 thoughts on why the passage “A bad image not justified” is repeated in the IELTS exams

Let’s view some thoughts on why this - A bad image not just justified reading answers' passage is repeated several times in the IELTS exams. 

  • As experts claim, this passage is repeated several times in the IELTS reading test. It is all because of its capability and usage. 
  • This passage can be associated with a number of question types and to test your English language reading skills. 
  • A bad image not justified reading pdf is attached in this blog to improve your practice experience. 
  • In this blog, this particular reading passage with three different types of questions is created with the aim of assessing students’ various skills like vocabulary, grammar, skimming, scanning, etc.
  • A bad image not justified IELTS reading answers with location takes you to the answer that you are actually looking for. 
  • Keyword identification plays a major role in all question types. Perfect keyword identification shows your smartness. 
  • Most examiners choose this passage since there are more challenges in identifying the keywords in this passage. 
  • Besides this reading passage (A bad image is not justified) will make students think logically to answer questions.
  • A bad image not justified reading answers with location educates candidates about the test pattern of the final IELTS exams.

These are some important thoughts for why this passage - A bad image not justified keeps on repeating in the IELTS test.

Before attempting to write the A bad image not justified reading answers, check the IELTS reading tips.

Click here to download A bad image not justified reading pdf

IELTS reading passage -  A bad image not justified

Read the below given passage carefully to answer the questions (1 - 13). Check the A bad image not justified reading answers immediately to correct your errors.

A bad image not justified

Children's rhyme as ‘Flies are a nuisance, wasps are a pest…’ In fact, they are recognized everywhere by the local council environmental health departments. Having a wasp nest near your home is a cause for concern. But all living things have a role in life, the flies function for a useful purpose, they support removing waste products and feeding on other animals in the food chain.

And wasps? For most of us, they do not have any recovery features. Because of being stabbed, the majority of people hate them and question their freedom to live. As John Crompton indicates in 'The Hunting Wasp' we typically overreact while seeing the insects but they are more scared of us and want to run away from us. However, their sting is at least a disturbance factor, and, in the case of allergic patients, is a serious health risk, but wasps do not attack without fair logic. Very frequently, we accidentally bother them, paying a painful cost.

The issue is that two or three species give a bad name to others. Vespula vulgaris and Vespula germanica, standard and German wasps are inspired by our diet and can ruin a trip by challenging each of our ice cream, sandwich bites, and a drink. Barbecues are another typical battleground because wasps like to suck juices from the meat. They often go to trash cans and other dirty places, and so they can lead to a health hazard, albeit not as much as flies. Another evil of theirs, often unnoticed, is that they like to feed their cubs the meat of the bee when they eat it. Beekeepers hate them because their experiments severely disrupt the natural course of bees. Yet, this is not a full view and it is essential to adjust the balance in favor of our black and yellow colors, although of course the negative!

Together with bees and ants, wasps form an insect lineage called Hymenoptera, and they are split into two major types, solitary and social. The former do not have to worry about us here because they have no issue with us. They live alone or in small groups, and their larvae use their delicate sticks only to freeze prey to swallow them alive and fresh. They can also be used in natural pest control activities. They are called social wasps because they form large colonies of infertile female 'workers' ruled by a single queen. In Britain, in addition to the species mentioned above, there are wood, Norwegian, Saxon, red, and cuckoo wasps and also hornets, which rarely come into contact with us.

Of course, there is also the Tolikovesbula medium or the intermediate wasp. Since Kent first established itself in 1985, it has spread rapidly across the country, blaming the tabloids every year for the 'French killer wasp' or 'Euro Wasp', blaming global warming for the Superbug attack! In fact, it's bigger than our native wasps, and its sting is very powerful, but no matter what you read on paper it is not aggressive. There will be no trouble if it is left as it is. The main thing is that the stick of all social wasps is defensive and they can be used against anyone or object that is deemed a danger to themselves or their nest. Everything in that unpleasant cocktail they pay for is a secret recipe that scientists still need to analyze.

The life cycle of social wasps starts on a hot day in April, when the queens wake up and choose a place for their nest, usually on the ground, in a tree, or on the Attic floor and in the area under the roof. The structure is made of wood chewed with saliva, which creates a gray paper material. The queen forms a dozen or more hexagonal cells and lays the first of thirty thousand eggs. The chicks hatch and feed until they are young. When the new adults or fantasies appear after eight weeks, the queen continues to lay eggs, while her infertile daughters form an expanding nest and feed on the new larvae. The males and females hatch in August and are larger and brighter in color than the working ‘species’. For males with slightly longer antennae, there is no odor, which can be seen mating with young queens in the fall and sucking nectar from the last budding plant in the UK, the ivy. As the weather cools and the flowers fade, both men and survivors die. The old queen is also destroyed, along with the last remaining unnoticed groups. Although the colonies are known to last a long time in temperate climates, heavy rains in November destroy the nest. Feeding well to construct up their fat reserves during the extended hard winter to come, the impregnated queens look for suitable shelter for sleeping, i.e. below the folds of the bar.

We need to ask those who eradicate wasps what the globe would be like without them. Quite simply, there will be very few flowers and very few fruits, and there will be many flies, mosquitoes, and other bugs because they pollinate the former and prefer the latter to baby food. Although these services come at a small cost, we should be grateful for them. 

If we leave the wasps alone they will not hurt us. Just as we treat bees with caution and respect, we must also treat wasps. They are attractive creatures, they really have the right to be a part of our ecosystem and besides being attractive, they actually benefit in more ways than one.

A bad image not justified reading questions

Question (1 - 4)

Answer the questions below.

Choose NO MORE THAN THREE WORDS from the passage for each answer.

1. What is the impact of wasp stings?

2. What species caused all the species to get a bad name?

3. Who is hated by the people?

4. What purpose do flies function?

Click to know more about IELTS reading short answer questions

Question (5 - 8)

Complete the flowchart below

Choose NO MORE THAN THREE WORDS for each answer

 

Click to know more about IELTS reading flow chart completion

Question (9 - 13)

Complete the notes below.

Choose NO MORE THAN TWO WORDS from the passage for each answer.

  • Stick of all social wasps is 9 ____________ and they can be used against anyone or object.
  • The life cycle of social wasps starts on a hot day in 10 __________
  • The queen forms a dozen or more 11 __________ cells and lays the first of 12 _____________ eggs.
  • The males and females hatch in August and are larger and brighter in color than the working 13 _____________

Click to know more about IELTS reading note completion

A bad image not justified IELTS reading answers with explanation 

Check your “A bad image not justified IELTS reading answers” provided below with a detailed explanation.

(Note: The text in italics is from the reading passage and shows the location from where the answer is taken or inferred. The text in the regular font explains the answer in detail.)

1. serious health risk 

Explanation: Paragraph 2 - However, their sting is at least a disturbance factor, and, in the case of allergic patients, is a serious health risk, but wasps do not attack without fair logic.

Keywords - impact, wasp sting

Keyword location - Paragraph 2, line 4

2. Two or three 

Explanation: Paragraph 3 - The issue is that two or three species give a bad name to others. 

Keywords - species, bad name

Keyword location - Paragraph 3, line 1

3. wasps

Explanation: Paragraph 2 -  Because of being stabbed, the majority of people hate them and question their freedom to live. 

Keywords - hated, people

Keyword location - Paragraph 2, line 1

4. useful 

Explanation: Paragraph 1 - But all living things have a role in life, the flies function for a useful purpose, they support removing waste products and feeding on other animals in the food chain.

Keywords - purpose, function

Keyword location - Paragraph 1, line 3

5. meat

Explanation: Paragraph 3 - Barbecues are another typical battleground because wasps like to suck juices from the meat. 

Keywords - Barbecues, battleground

Keyword location - Paragraph 3, line 3

6. psychology 

Explanation: Paragraph 4 - Together with bees and ants, wasps form an insect lineage called Hymenoptera, and they are split into two major types, solitary and social. 

Keywords - bees, ants,  insect lineage

Keyword location - Paragraph 4, line 1

7. Pest control 

Explanation: Paragraph 4 -  They live alone or in small groups, and their larvae use their delicate sticks only to freeze prey to swallow them alive and fresh. They can also be used in natural pest control activities.

Keywords - natural, activities

Keyword location - Paragraph 4, line 5

8. art appreciation

Explanation: Paragraph 5 - Since Kent first established itself in 1985, it has spread rapidly across the country, blaming the tabloids every year for the 'French killer wasp' or 'Euro Wasp', blaming global warming for the Superbug attack!

Keywords - kent, spread rapidly 

Keyword location - Paragraph 5, line 1

9. defensive 

Explanation: Paragraph 5 - The main thing is that the stick of all social wasps is defensive and they can be used against anyone or object that is deemed a danger to themselves or their nest.

Keywords -  social wasps, against anyone   

Keyword location - Paragraph 5, line 6

10. April 

Explanation: Paragraph 6 - The life cycle of social wasps starts on a hot day in April, when the queens wake up and choose a place for their nest, usually on the ground, in a tree, or on the Attic floor and in the area under the roof. 

Keywords -  life cycle, hot day

Keyword location - Paragraph 6, line 1

11 & 12 hexagonal , thirty thousand 

Explanation: Paragraph 6 -  The queen forms a dozen or more hexagonal cells and lays the first of thirty thousand eggs. The chicks hatch and feed until they are young. When the new adults or fantasies appear after eight weeks,...

Keywords -  queen, lays, eggs

Keyword location - Paragraph 6, line 4

13. species

Explanation: Paragraph 6 - The males and females hatch in August and are larger and brighter in color than the working ‘species’. 

Keywords -  males, females, August

Keyword location - Paragraph 6, line 7

Check the other reading passages

Click to check the other important reading passages listed below,

Conclusion 

To facilitate your final IELTS reading exam, this  “A bad image not justified reading answers” article will be very helpful for you. Attempt all the questions given here to know the IELTS reading test paper pattern. This makes you more confident to attempt the actual exam. 

Kanan Blog

The latest tips and news from Kanan International team

4

Making your study abroad planning exciting, bright and way more easier.

Sign up for a free 30-minute consultation

study abroad consulation

Making your study abroad planning exciting, bright and way more easier.

Sign up for a free 30-minute consultation

study abroad consulation

Global Headquarters

Kanan Intl EdTech Inc

Ph-1, 220, George Street, Toronto Ontario, Canada M5A 2N1

India Headquarters

Kanan International Pvt. Ltd.

D-wing, 2nd Floor, Trident Complex, Ellora Park Vadiwadi Road, Vadodara, Gujarat 390007

IT/ Digital Campus

Chennai Office

132, Habibullah Rd, Satyamurthy Nagar, T. Nagar, Chennai, Tamil Nadu 600017. Ph: +91 73051 21113

kanan-ftr-phone+91 63570 12000

kanan-ftr-phoneadmissions@kanan.co

kanan-ftr-fbkanan-ftr-twitterkanan-ftr-youtube

About Kanan International

A truly global higher education partner to learners and education institutions. Supports learners at every point in their global education journey with its reliable services, products and solutions.

kanan-ftr-logo

Copyright © 2022 KANAN INT EDTECH INC. All rights reserved.

Global Headquarters

Kanan Intl EdTech Inc

Ph-1, 220, George Street, Toronto Ontario, Canada M5A 2N1

India Headquarters

Kanan International Pvt. Ltd.

D-wing, 2nd Floor, Trident Complex, Ellora Park Vadiwadi Road, Vadodara, Gujarat 390007

IT/ Digital Campus

Chennai Office

132, Habibullah Rd, Satyamurthy Nagar, T. Nagar, Chennai, Tamil Nadu 600017

kanan-ftr-phone+91 63597 73959

kanan-ftr-phoneadmissions@kanan.co

kanan-ftr-fbkanan-ftr-twitterkanan-ftr-youtube

Locations

Navsari|Ahmedabad|Surat|Vadodara|Vallabh VidyanagarChennai|Dehradun|Vapi|Nadiad|Thrissur|Karnal|Indore|Bardoli

About Kanan International

A truly global higher education partner to learners and education institutions. Supports learners at every point in their global education journey with its reliable services, products and solutions.

Copyright © 2022 KANAN INT EDTECH INC. All rights reserved.