Cleaner Abundant IELTS Reading Answers

  • By Kanan Team
  • kanan-ftr-twitterkanan-ftr-facebookkanan-ftr-linkedinkanan-ftr

You can view the cleaner abundant IELTS reading answers in the below given table. Compare your answers with the provided answers.

If you are not satisfied with your performance, practice more to improve your level. Try other question types also which are provided in this blog.

Get the complete passage and three different questions with Cleaner, abundant IELTS reading answers in this article. It assesses essential English skills like fast reading, scanning, quick understanding, logical thinking, etc. The reading module is one of the harder ones in the IELTS reading exams.

Our in-house IELTS experts strongly believe “Cleaner abundant fuels attracting record investment” is a very frequently asked passage. In this article, we’ve included cleaner abundant IELTS reading answers passage with three different question types. To know about all reading question types, click IELTS reading question types. 

  • IELTS Reading Sentence completion
  • IELTS Reading True/false/not given
  • IELTS Reading Locating information

9 thoughts on “Cleaner, Abundant Fuels Attracting Record Investment” passage importance

Some important points about the Cleaner, abundant fuels attracting record investment passage.

  • Cleaner, abundant fuels attracting record investment passage appear in a maximum of IELTS test papers.

     

  • Get the cleaner, abundant reading answers pdf in this blog for your later IELTS preparation use.

     

  • This passage comes with different types of questions to test your answering abilities. (Also don’t forget to check Cleaner, abundant IELTS reading answers given at the end of the blog)

     

  • We’ve included this passage in this blog with the three different questions in the intention to develop your knowledge level.

     

  • Each question type is created to test your particular reading skill like focus, skimming, language, etc.

     

  • Cleaner, abundant IELTS reading answers with location to comprehend the IELTS reading test paper pattern.

     

  • The key point of using this passage in the IELTS exams is that most experts believe that it has the capability to test all your possible skills. 

     

  • To make the task more challenging, examiners include this passage in the IELTS test which has keyword identification difficulties. 

     

  • Cleaner, abundant IELTS reading answers with location aids you to get the correct answers in the reading passage.

Cleaner, abundant fuels attracting record investment passage with questions given below will show you the IELTS reading question paper pattern.

Before attempting to write the cleaner abundant IELTS reading answers, check the IELTS reading tips

Click here to get the cleaner abundant reading answers practice test pdf

IELTS reading passage -  “Cleaner, Abundant Fuels Attracting Record Investment”

Read the given Cleaner, abundant IELTS reading passage, and try to answer all the questions ( 1 - 14). 

Cleaner, Abundant Fuels Attracting Record Investment

  1. The renewable energy captured from wind, sun, global warming, waves, and small dams is drawing record amounts of investment as poor villagers and whole nations are looking for clean, abundant manners to stimulate economic growth. According to a new report by the Renewable Energy Policy Network (REN21) for the 21st century, global investment in renewable energy set a new record of $ 30 billion in 2004. The report stated that the technologies like wind, sunlight, bio, mass geothermal, and small water now account for 4% of the world's capacity to generate 160 gigawatts of electricity. They are expanding at a rate of 20-30 percent per annum, yet, compared to two or three percent of oil and gas.
  2. Eric Martino said "Renewable energy has become big business," lead author of the study, "Renewables 2005: Global Status Report." Martinot, a senior fellow at the Washington, DC-based think tank Worldwatch Institute and a lecturer at Tsinghua University in Beijing, stated that renewable energy has drawn the world's largest companies, including General Electric, Siemens, Sharp, and Royal Dutch Shell. The report counts that nearly 40 million households around the world heat their water through solar collectors, most of which have been installed in the past five years. Overall, the renewable energy industry employs 1.7 million people, and most of them are proficient and nicely-paid.
  3. More than 100 researchers from Martino and more than 20 countries have evaluated many renewable technologies, such as small hydro, modem biomass, air, solar, geothermal, and biofuels such as ethanol and biodiesel. These technologies now compete with conventional fuels in four different markets, power generation, hot water and space heating, vehicle fuels, and rural fuel supplies.
  4. Renewable energy unlike oil, coal, and gas, renewable energy is acquiring popularity because it is believed to be in unlimited supply and has little or no pollution compared to those fossil fuels. Scientists blame the burning of fossil fuels for discharging carbon dioxide and other greenhouse gases, which trigger global climate change, exacerbating droughts in some regions of the world, moderate floods and storms, and spread of tropical diseases to moderate zones.
  5. In addition, renewable energy will empower millions of poor and helpless people who do not have access to dependable, affordable, and clean modem energy services, UN Secretary-General Kofi Annan said in a message to Beijing's International Renewable Energy Conference, which started on Monday. Rising oil prices have especially hit growing oil-importing countries and highlight the demand for alternative energy supplies, Annan said. According to the REN21 report, government support for renewable energy is increasing rapidly. At least 48 countries, including 14 growing countries, have some form of renewable energy development policy. Generally, renewable resources in a particular country include goals to ensure that 5-30 percent of energy use is generated by 2010-2012.
  6. While acknowledging that coal will be its primary source of electricity for decades, the prospects for the renewable sector appeared to be further boosted when China announced on Monday that it was raising its target of relying on renewable energy. Renewable energy should be 15 percent of national consumption by 2020. China aims to get 10 percent of its energy from renewable sources by 2020.
  7. The report said that the orders have been issued in more than 20 states and provinces worldwide to blend biofuels into automotive fuels in three major countries: Brazil, China, and India. According to REN21, which includes representatives of governments and NGOs, government leadership has assured market success. According to the report, renewable energy market leaders in 2004 include the proliferation of biofuels, China on solar water, Germany on solar power, and Spain on wind power.
  8. The fastest-growing energy technology in the globe is grid-connected solar photovoltaic (PV), whose current ability in Japan, Germany, and the United States was over 400,000 roofs, blooming sixty percent a year from 2000 to 2004. With nearly seventeen gigawatts installed in 2004, wind power grew by 28 percent last year to second place. Production of ethanol, biodiesel, and other biofuels exceeded 33 billion liters in 2004 when ethanol accounted for 3% of the 1,200 billion liters produced worldwide.
  9. $ 500 million each year goes to growing countries for development assistance for renewable energy projects, training, and market support, the majority of which are provided by the German Development Finance Group (GDFG), the World Bank Group, and the Global Environment Facility (GEF). Based on the rest of these funds and dozens of other donors and projects will be donated. More than 4.5 million "green" electricity consumers in Europe, the United States, Canada, Australia, and Japan bought renewable electricity in 2004. Asia is visited as an extensive market for renewable energy as it aims to meet the growing need for energy to feed quick financial expansion in the midst of runaway oil costs.

Cleaner abundant IELTS reading questions

Question (1-5) 

Complete the sentences below.

Write NO MORE THAN TWO WORDS/NUMBERS from the passage for each answer.

1. Renewable energy captured from _________, sun, global warming, waves, and small dams.

2. Global investment in renewable energy set a new record of $ 30 billion in _________

3. Eric Martino said that the renewable energy has become big _______________

4. The report counts that nearly 40 million households around the world heat their water through __________ collectors.

5. The renewable energy industry employs _________ million people, and most of them are proficient and nicely paid.

Click to know more about IELTS Reading Sentence completion

Question (6 - 9)

Do the following statements agree with the information given in the reading passage?

Write

TRUE           -     if the statement agrees with the information
FALSE          -    if the statement contradicts the information
NOT GIVEN  -   if there is no information on this in the passage

6. Renewable technologies currently compete with power generation

7. Renewable energy unlike oil, coal, and gas, renewable energy is acquiring popularity because it is believed to be in limited supply.

8. Renewable energy sources are not distributed equally, with a smart and widespread energy network.

9. Renewable energy will uplift millions of poor and destitute people

Click to know more about IELTS Reading True/false/not given

Question (10 - 14)

This reading passage has nine paragraphs, A-I.
Which paragraph contains the following information?
Write the correct letter, A-I, as your answer to each question.

Note: You may use any letter more than once. 

10. Almost seventeen gigawatts were installed in 2004, and wind power grew by 28 percent last year to second place. 

11. Renewable energy should be 15 percent of national consumption by 2020.

12. More than 4.5 million "green" electricity consumers in Europe, the United States, Canada, Australia, and Japan bought renewable electricity in 2004. 

13. Based on the REN21 report, government support for renewable energy is increasing rapidly

14. Production of ethanol, biodiesel, and other biofuels exceeded 33 billion liters in 2004

Click to know more about IELTS Reading Locating information

Cleaner abundant IELTS reading answers with explanations

The cleaner abundant IELTS reading answers key with an explanation is given below for your reference.

(Note: The text in italics is from the reading passage and shows the location from where the answer is taken or inferred. The text in the regular font explains the answer in detail.)

1. wind 

Explanation: Paragraph 1 – The renewable energy captured from wind, sun, global warming, waves, and small dams is drawing record amounts of investment as poor villagers and whole nations are looking for clean, abundant manners to stimulate economic growth. 

2. 2004 

Explanation: Paragraph 1 – According to a new report by the Renewable Energy Policy Network (REN21) for the 21st century, global investment in renewable energy set a new record of $ 30 billion in 2004.

3. business 

Explanation: Paragraph 2 – Eric Martino said "Renewable energy has become big business," lead author of the study, "Renewables 2005: Global Status Report." 

4. solar 

Explanation: Paragraph 2 – The report counts that nearly 40 million households around the world heat their water through solar collectors, most of which have been installed in the past five years. 

5. 1.7 

Explanation: Paragraph 2 – Overall, the renewable energy industry employs 1.7 million people, and most of them are proficient and nicely paid.

6. True 

Explanation: Paragraph 3 – These technologies now compete with conventional fuels in four different markets, power generation, hot water and space heating, vehicle fuels, and rural fuel supplies.

7. False

Explanation: Paragraph 4 – Renewable energy unlike oil, coal, and gas, renewable 
energy is acquiring popularity because it is believed to be in unlimited supply and has little or no pollution compared to those fossil fuels. 

8. Not given 

Explanation: The particular information is not found in the passage.

9. True 

Explanation: Paragraph 5 – In addition, renewable energy will empower millions of poor and helpless people who do not have access to dependable, affordable, and clean modem energy services

10. Paragraph H 

Explanation:  With nearly seventeen gigawatts installed in 2004, wind power grew by 28 percent last year to second place. 

11. Paragraph F

Explanation: Renewable energy should be 15 percent of national consumption by 2020. China aims to get 10 percent of its energy from renewable sources by 2020.

12. Paragraph I 

Explanation: More than 4.5 million "green" electricity consumers in Europe, the United States, Canada, Australia, and Japan bought renewable electricity in 2004. 

13. Paragraph E 

Explanation: According to the REN21 report, government support for renewable energy is increasing rapidly. 

14. Paragraph H

Explanation: Production of ethanol, biodiesel, and other biofuels exceeded 33 billion liters in 2004 when ethanol accounted for 3% of the 1,200 billion liters produced worldwide.

Check the other reading passages

Click to check the other important reading passages listed below,

Conclusion

Hope “Cleaner abundant IELTS reading answers”  fruitful for you to prepare for the IELTS reading test. Get practiced well to score high in the final exams. Since the reading module is a score booster in the IELTS exams. 

Kanan Blog

The latest tips and news from Kanan International team

4

Making your study abroad planning exciting, bright and way more easier.

Sign up for a free 30-minute consultation

study abroad consulation

Making your study abroad planning exciting, bright and way more easier.

Sign up for a free 30-minute consultation

study abroad consulation

Global Headquarters

Kanan Intl EdTech Inc

Ph-1, 220, George Street, Toronto Ontario, Canada M5A 2N1

India Headquarters

Kanan International Pvt. Ltd.

D-wing, 2nd Floor, Trident Complex, Ellora Park Vadiwadi Road, Vadodara, Gujarat 390007

IT/ Digital Campus

Chennai Office

132, Habibullah Rd, Satyamurthy Nagar, T. Nagar, Chennai, Tamil Nadu 600017. Ph: +91 73051 21113

kanan-ftr-phone+91 63570 12000

kanan-ftr-phoneadmissions@kanan.co

kanan-ftr-fbkanan-ftr-twitterkanan-ftr-youtube

About Kanan International

A truly global higher education partner to learners and education institutions. Supports learners at every point in their global education journey with its reliable services, products and solutions.

kanan-ftr-logo

Copyright © 2022 KANAN INT EDTECH INC. All rights reserved.

Global Headquarters

Kanan Intl EdTech Inc

Ph-1, 220, George Street, Toronto Ontario, Canada M5A 2N1

India Headquarters

Kanan International Pvt. Ltd.

D-wing, 2nd Floor, Trident Complex, Ellora Park Vadiwadi Road, Vadodara, Gujarat 390007

IT/ Digital Campus

Chennai Office

132, Habibullah Rd, Satyamurthy Nagar, T. Nagar, Chennai, Tamil Nadu 600017

kanan-ftr-phone+91 63597 73959

kanan-ftr-phoneadmissions@kanan.co

kanan-ftr-fbkanan-ftr-twitterkanan-ftr-youtube

Locations

Navsari|Ahmedabad|Surat|Vadodara|Vallabh VidyanagarChennai|Dehradun|Vapi|Nadiad|Thrissur|Karnal|Indore|Bardoli

About Kanan International

A truly global higher education partner to learners and education institutions. Supports learners at every point in their global education journey with its reliable services, products and solutions.

Copyright © 2022 KANAN INT EDTECH INC. All rights reserved.